КАЛЕЙДОСКОП

Концерт в Брюксел

12 февруари 2024

 


Българо-белгийското сдружение за култура и изкуство “Орфеус” организира концерт в Брюксел в залата на Ателие Марсел Астир със заглавие “Предколедно изкушение”.

 

По покана на Анета Тодорова, музикален директор в сдружението и певица, в белгийската столица пристигнаха от София специално за участие в концерта Лили Друмева О’Рейлис, основател на кънтри групата Lilly of the West и Илиана Илиева, джаз певица.

 

 

Пианист в този квартет бе младата белгийка, която учи в Кралската консерватория, Сара Уатермал. Трите певици се познават от около година и в процеса на работа разбират, че в детството им музикалната им кариера е започнала от едно и също място: Детски радиохор.

 

 

Залата по време на концерта бе пълна с българска и белгийска публика, която става свидетел на милата среща на една сцена на три поколения певици от хора на Академик Недялков, основател и ръководител на детския хор на БНР.

 

 

Всяка от певиците изпълни своя репертоар в различен стил: кънтри, джаз, мюзикъл и дори класика. Концертът завърши с дуети и терцети, които го превърнаха в една изключително емоционална вечер. 

 

Анета Тодорова, Българо-белгийско сдружение за култура „Орфеус“, Брюксел