КАЛЕЙДОСКОП

Репетират народни танци в Хага

06 февруари 2024

 


Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Хага, Нидерландия, отправи в своята страница във Фейсбук покана за репетиции по народни танци.

„Искате ли и вие да научите стъпките на „Пайдушкото хоро“ и да знаете разликата между „Ситно шопско“ и „Ситно селско“? Елате да танцуваме заедно с други родители и приятели на българското училище“, посочват от образователното средище. 

Репетициите се провеждат в Джудо зала Overbosch всяка учебна събота от 14:00 до 15:30 часа местно време, е посочено още в публикацията. 

Училище „Св. св. Кирил и Методий“ е създадено през 2006 година от родолюбиви и ентусиазирани родители в отговор на осъзнатата нужда от структурирано и систематично обучение по български език и литература, история, география, култура и традиции на България за деца, които живеят в Нидерландия, посочват от учебното заведение в своя сайт.

Обучението в образователното средище е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката и издадените удостоверения за завършен клас се признават в България. Учениците се разпределят в няколко групи: подготвителна група (четири - пет години), предучилищна група (пет - седем години) и по класове в зависимост от възрастта и степента на владеене на български език. Приемат се деца през цялата учебна година, добавят от училището.

https://www.bta.bg/bg/bg-world/599458-uchilishte-sv-sv-kiril-i-metodiy-v-niderlandiya-otpravi-pokana-za-repetitsii