КАЛЕЙДОСКОП

Събор на българската общност във Вашингтон

23 май 2023

 

 

Събор на българската общност се проведе за четиринадесети път във фермата “Калева“ във Вашингтон. Гост на събитието беше и българският посланик в САЩ Георги Панайотов, съобщиха на страницата си във Фейсбук от дипломатическото ни представителство във Вашингтон. Сънародниците ни чуха фолклорни изпълнения на живо и се хванаха на хоро. За настроението им се погрижи и родният състав „Люти чушки“. Събитието беше организирано от Центъра на българската общност във Вашингтон.

„Посланик Георги Панайотов и представители на посолството с удоволствие се присъединиха към Събора на българската общност от района на Вашингтон. Той традиционно събира стотици сънародници от всички краища на България, за да споделят празника на българския дух, фолклор и традиции в САЩ. В програмата бяха включени фолклорни изпълнения, които допринесоха за автентичното българско преживяване и дадоха тон на народните танци и голямото българско хоро“, съобщиха от българското посолство в социалната мрежа.

Фермата “Калева“ е собственост на българин, потомък на един от първите имигранти в българо-македонската диаспора в Питсбърг. Във фермата се организират и образователни и предизвикателни преживявания, които насърчават личното израстване, груповото сътрудничество, увереността и лидерските умения. Те са предназначени за хора от различни възрасти.

„В продължение на почти три десетилетия “Калева“ си изгради репутация за отлични постижения и иновации в обучението на открито и приключенското програмиране. Ние се ангажираме да продължим тази традиция, надграждайки ценностите, които са оформили нашата организация от самото начало“, пише на официалната страница на фермата.

https://www.bulgariasega.com/featured/147287.html