КАЛЕЙДОСКОП

Български стихове, песни и танци в Хановер

22 май 2023

 


Млади българи, които живеят в Германия, ще се срещнат със студенти и работещи младежи от България в Хановер

 

Млади българи, които живеят в Германия, ще се срещнат със студенти и работещи младежи от България в Хановер на 21 май. Те ще имат възможност да се запознаят, да обменят информация и да се забавляват, съобщиха в своята Фейсбук страницата от Българското сдружение в Хановер. Събитието ще се състои в квартал “List“ от 15:00 до 18:00 часа местно време.

 

Подготвяме много хубава среща по линия на проекта ни за професионална ориентация. Ще се радвате на грил на открито, обща игра, музика и лагерен огън в огромната палатка на WaKiTu в хановерския квартал. Ще се радваме, ако дойдете, сами или с приятели, да разговаряме за това какво сме планували, кои професии ви интересуват, с какви затруднения се сблъсквате в училище или в осъществяването на вашите мечти. Там ще ви представим и нашите помощници - студенти и работещи млади сънародници“, написаха от българското сдружение в социалната мрежа.

 

Родното сдружение в Хановер отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с български културен празник. В тържеството участваха възпитаници на родното училище в Хановер “БГ банда Патиланци”, които изпълниха стихове, танци и песни. Гост на събитието беше българският режисьор Бойко Богданов. Той прочете свои стихове, а негови композиции-миниатюри бяха изпълнени на пиано.

https://www.bta.bg/bg/bg-world/for-bulgarians/456912-studenti-ot-balgariya-shte-se-sreshtnat-s-nashi-mladi-sanarodnitsi-v-hanover