КАЛЕЙДОСКОП

В салоните на българската резиденция в Белград

16 март 2023

 

Посолството на Република България в Белград организира прием по повод Националния празник

 

Посолството на Република България в Сърбия на 3-ти март вечерта организира прием в салоните на българската резиденция в Белград по повод националния празник на България. По този повод, със съдействието на Изпълнителна агенция за българите в чужбина бяха представени избрани фотоси от изложбата на Григор Николов "Свобода и национално съзнание".

 

На приема присъства дипломатическият корпус в Белград, представители на българското национално малцинство и българския бизнес в Сърбия, културни дейци. 

 

От страна на сръбската държава поканата уважиха министър Новица Тончев, министъра на малцинствата и диалога Томислав Жигманов, помощник-министри, представители на МВнР и Министерство на отбраната на Сърбия. 

 

На приема от България бяха пристигнали министърът на енергетиката г-н Росен Иванов Христов и изпълнителният директор на Агенцията за българите в чужбина  г-жа Райна Манджукова.

 

https://www.bta.bg/bg/bg-world/from-bulgarians/418446-posolstvoto-na-republika-balgariya-v-belgrad-organizira-priem-po-povod-natsional