АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Лидерска среща, няма индикации за съставяне на кабинет

23 януари 2023

  

ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход" може заедно да изберат следващото редовно правителство на страната, но след нови предсрочни парламентарни избори. Това е равносметката от лидерската среща между Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова и Стефан Янев, инициирана от левицата, която получи третия, последен мандат за съставяне на кабинет от президента.


Председателят на ГЕРБ дойде, за да обяви, че ще води разговори в партията да има възможност в бъдеще заедно с доскоро основния си политически опонент Корнелия Нинова да участват в общо правителство, наречено от Борисов програмно. Или с други думи: управление с конкретни задачи.

 

 

Нинова каза, че ще обсъди възможността в партията. Досега двете партии се блокират взаимно с обяснения за партийни решения да не се подкрепят.

 

 

Борисов потвърди, че мандат на БСП сега няма да получи подкрепа от ГЕРБ. Предвид заявките на левицата, че, ако лидерската среща покаже, че мнозинство няма, ще върне третия мандат на президента, това прави разпускането на парламента и определянето на дата за нови предсрочни избори гарантирано.

Ралица Фичева, Златина Зехирова

 

https://www.dnevnik.bg/politika/2023/01/20/4440364_posleden_opit_ninova_borisov_ianev_i_karadaiu_obsujdat/?ref=home_mainStory