Предстоящи Събития

Концерт на именития цигулар Веско Ешкенази във Велико Търново

29 юли 2022

 

 

Съпътстващата програма на Летен оперен сезон „Сцена на вековете“ 2022  в Летния театъър на Велико Търново започва със зрелищен концерт на цигуларя Веско Ешкенази и Плевенската филхармония на 30 юли от 21,00 ч. 
В музикалното събитие под надслов „В света на музиката“ ще участва Вероника Тодорова – акордеон, а диригент  и  аранжор на концетната програма е Георги Милтиядов. 
На сцената под звездите ще бъде изпълнена богатата програма на музикални произведения от класическата оркестрова палитра и заглавия от популярната музика. Всички те са в аранжимент за симфоничен оркестър и талантливите солисти на цигулка и акордеон на сцената. Публиката ще може да се наслади на творби от Йохан Себастиан Бах, Антонио Вивалди, Волфганг Амадеус Моцарт, Арам Хачатурян, Петко Стайнов, Ренцо Руджери, Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Майкъл Джексън, „Куин“ и др.
Веско Ешкенази е световноизвестен български цигулар, възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков” и  Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София. Лауреат е на международните конкурси за цигулари. От 1999 г. е концермайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам, с който реализира концерти на най-престижните световни сцени.