КАЛЕЙДОСКОП

Спектакълът „Хитър Петър“ бе представен в Тараклия

22 юни 2022

 

Хитър Петър зарадва детската аудитория от сцената на Театъра на бесарабките българи „Смешен петък“ в молдовския град Тараклия

 

Премиерен спектакъл „Хитър Петър“ от известен български драматург Панчо Панчев беше представен снощи пред малкия зрител на град Тараклия в театъра „Смешен петък“. Комедийната постановка е част от празничната програма по отбелязването на 209 години на град Тараклия, на 6 май тази година.

Пред малчуганите и придружаващите ги родители се откри забавна история за беден, но умен и справедлив Хитър Петър, който със своята изобретателност и хитрост дава урок на всеки алчен и безчестен богаташ. Представлението е съпроводено от народни танци, музика и много смях. Освен забавлението, то поднася на младото поколение важни поуки за ценностите в живота.

От зрителната зала се чуваха възторжени детски гласове и викове браво от възрастния зрител. „Много ми хареса, такъв смешен спектакъл отдавна не съм гледал, повдигна ми настроението, от което така много се нуждаех днес. Благодарят на актьорите, браво!“, сподели един от зрителите.

Спектакълът „Хитър Петър“ е пръв в репертоара на театъра „Смешен петък“, ориентиран на детската аудитория. Режисьорът, Вячеслав Киосе обеща, че през този месец трупата ще покаже постановката още няколко пъти.

Ирина Богоева

https://glaspress.rs/%d1%85%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0