АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Първо заседание на новия кабинет. Първи приоритети – наводненията и ваксинацията

15 декември 2021

 

Първо заседание на новото редовно правителство. Министрите от кабинета "Петков" се събраха на  "Дондуков" 1, за да започнат час по-скоро с решаването на неотложните задачи. 

"Първата и основна задача на днешната среща ще бъде да обсъдим последиците от наводненията", заяви министър-председателят Кирил Петков преди началото на заседанието.

"Имаме няколко пострадали общини - в област Благоевград и област Смолян. В Благоевград има риск за един от големите мостове в града", посочи премиерът и допълни, че още утре ще свика областните управители на двете области, ще покани и областния управител на Кърджали, и заедно с министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи казусът ще бъде обсъден.


Премиерът Петков информира, че втора точка е ваксинацията и тя ще стане приоритет. А на днешното заседание ще бъде издадена и заповед за влизане в сградата на Министерския съвет само със зелен сертификат. 

"Ще дискутираме с вашите министерства как може да се направи това и при вас", обърна се към министрите Кирил Петков. Той призова всеки един от тях да сподели първите впечатления от проблемите в министерството.

След това заседанието продължи при закрити врата. 
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pyrvo-zasedanie-na-kabineta-petkov-i-pyrvi-prioriteti-navodneniiata-i-vaksinaciiata-video-2293946