Предстоящи Събития

Паркът на Военна академия става Бродуей

24 юни 2021

 

 
През цялото лято на открити сцени в програмата на Столична община са обявени музикални събития. След дни във Военна академия започва първият “Софийски фестивал на Музикалния театър”.
Под купола на Ларгото аплодират “Пътуване из България”
Борисовата градина отваря сцена за джаз фестивал
Софийският духов оркестър празнува в кино “Кабана”
На 25 юни в парка на Военната академия “Г. С. Раковски” започва първият “Софийски фестивал на Музикалния театър”, организиран от Музикалния театър с подкрепата на Столична община. Откриването е от 20,00 часа с концерт-спектакъла “Една вечер с хитовете на Бродуей”. Звездите на Музикалния театър ще изпълнят популярни мелодии от хитовите мюзикъли: “Кабаре”, “Котки”, “Чикаго”, “Фантомът на операта”, “Мис Сайгон”, “Сънсет булевард”, “Исус Христос суперзвезда” и “Магьосникът от Оз”. Спектаклите ще се играят на специално построена фестивална сцена в Парка на Военната академия.
Още сцени на открито са организирани от Столична община и Музикалния театър. На 22 юни от 21,00 ч. комедийният спектакъл “Гласове под наем” ще играе пред публиката в парк-театър “Борисова градина”. А от 23 юни от Народния театър “Иван Вазов” започва Литературен маршрут на Лора Шумкова, част от инициативата на Фондация “Прочети София”. Четенията ще се случват в домовете на известните писатели в София.
Под купола на Ларгото също ще има поредица от събития, а кулминацията е на 26 юни от 20,30 часа, когато ще започне музикалният фолклорен спектакъл “Пътуване из България”.
В неделния ден от 18,00 ч. в кино “Кабана” ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър. Диригенти ще са Юли Дамянов и Васил Делиев, а в програмата са включени произведения на Антонин Дворжак, Шарл Гуно, Едвард Григ, Скот Джоплин и др. Концертът е част от празничните прояви, с които Софийският духов оркестър отбелязва своята 70-годишнина.
Пак на 27 юни, но от 11 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се съберат феновете на джаза, защото започва колоритният фестивал “Един джаз ден”, обединяващ малки и големи артист-изпълнители и утвърдени родни джаз музиканти.
Информация: „Труд”