КАЛЕЙДОСКОП

Да спасим проекта “Българските букви в Брюксел”!

09 юни 2021

 

 
Приятели и съмишленици,
Българската културна асоциация работи усилено, за да представи проекта „Българските букви в Брюксел“. Това са дванадесет оригинални пейки, изработени от естествени материали и с формата на буквите от кирилицата, които нямат графичен аналог в латинската и гръцката азбука. Седем от тях, които ще дойдат в столицата на Европа, са нов комплект и ще бъдат инсталирани в община Иксел. Ще бъдат включени в културния календар на общината. Ще останат в Брюксел за почти 4 месеца и ще оформят пространство за провеждане на културни събития и за празнуване на 24 май на българската общност. Чрез специално създаден QR код за всяка пейка посетителите ще могат да прочетат текстове от български поети и писатели на няколко езика.
Стойността на целия проект с включени транспорт и инсталиране е 8000 евро. До момента Българската културна асоциация не получи никаква финансова подкрепа въпреки многократни уверения. Затова се обръщаме към вас, нашите приятели и съмишленици, да са опитаме да съберем необходимата сума за реализирането на този проект.
В посочената по-долу банкова сметка можете да подпомогнете проекта като направите дарение или станете член на асоциацията (членски внос: 30 евро).
Association culturelle bulgareBE79363012454133BIC BBRUBEBB
основание: Le projet „Lettres bulgares à Bruxelles“
Всички средства получени във връзка с кампанията ще бъдат надлежно отчетени и документирани от независим финансов контрол.
Искрено вярваме, че сред вас има хора, които ще подкрепят проекта и горещо ви благодарим!

С признателност,
Доброволците от БКА
https://www.bguchilishtebru.be/2021/05/04/da-spasim-proekta-balgarskite-bukvi-v-bryuksel/