АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Националният щаб срещу коронавируса обяви нови мерки за безопасност в страната

12 март 2020

 


Пада пълната забрана за посещения на културни и спортни събития на закрито, гласувана в неделя от правителството. В зоните, в които няма регистрирани случаи на COVID-19, се позволяват масови прояви при събиране на не повече от 250 души.
В театралните зали и киносалоните посетителите трябва да са на разстояние от един метър, а при седящи места - да са през стол. Инструкциите предвиждат помещенията да се проветряват след представление или прожекция.

Това означава намаляване на броя на представленията и прожекциите, уточни шефът на щаба Венцислав Мутафчийски. На другите публични места на закрито ще се изисква проветряване и трикратна дезинфекция на посещенията, в които са се събирали хора.

Учебните занимания и посещенията в детските градини ще продължат по обичайния ред при засилени мерки за безопасност - трикратна дезинфекция в рамките на деня, периодично проветряване, осигуряване на възможности за миене и дезинфекция на ръцете.
Всеки ден в първия учебен час ще се прави инструктаж за спазване на лична хигиена. Учителите ще следят за симптоми и при нужда ще насочват към консултация с личните лекари.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/11/4039345_koronavirusut_v_bulgariia_pada_pulnata_zabrana_za/?ref=home_layer2