Предстоящи Събития

В Деня на София - 17 септември

16 септември 2019

 

·         17 Сеп 2019„София градски вибрации - 140 удара в минута“ - аудио-визуален пърформанс и 3D мапинг за Деня на София
·         17 Сеп 2019Празничен танцов спектакъл и карнавално шествие за Деня на София

СОФИЯ ГРАДСКИ ВИБРАЦИИ - 140 УДАРА В МИНУТА

17 септември 2019 г., nлощад „ Княз Александър I“, 20.30 – 22.00 ч.

„София градски вибрации-140 удара в минута“ - аудио-визуален спектакъл, 3D mapping, музика на живо и VJ шоу, създадени специално за Деня на София. Със специалното участие на Деси Андонова, Ина Кънчева и Космическите гласове от България. Музиката за събитието е сътворена от DJ Иван Шопов и пианиста Димитър Бодуров, а визията и 3D мапинга са дело на Весела Данчева и екип от „Компот Колектив” – автори на едни от най-представителните съвременни анимации за България. Визуалното шоу по време на концерта ще бъде създадено от Лора Шопова. Поканата е за всички, а входът за събитието е свободен.

„София градски вибрации – 140 удара в минута“ ще представи образи от звуци и картини, сътворени от популярни млади творци от различни жанрове и стилове, които изграждат пулса на града ни до кулминацията от 140 удара в минута. Спектакълът е посветен на 140-годишнината на София като столица на България и ще започне в 20.30 ч. на 17 септември на площад „Княз Александър I“.

Събитието е посветено на Деня на София и се организира от Столична община и фондация “Културни перспективи” в партньорство с Министерство на образованието и науката в рамките на Международния конкурс за млади учени EUCYS 2019. 

Проектът е част от „КУЛТУРАМА” - фестивал на фондация „Културни перспективи”