КАЛЕЙДОСКОП

От Лондон. В Баркинг – почит към Невена Коканова

07 май 2019

 

Благотворително събитие в подкрепа на идеята за изграждане на паметник на Невена Коканова в Дупница ще се проведе в Лондон, научи „Новини Лондон“ от организаторите на проявата.
„Идеята за паметник на Невена Коканова възникна в края на миналата година в нейния роден град Дупница,  когато се отбеляза 80 години от рождението на актрисата. Така ще отдадем признателност на нашата съгражданка и любима актриса на поколения българи. Гражданска инициатива пое организацията, вече има създадено сдружение с името "Паметник на Невена Коканова в Дупница", започна и кампания по набирането на средства, нужни за изграждането на паметник. Нашето желание е  паметникът да бъде в цял ръст, излят от бронз и да предава духовната и личностна красота на Невена Коканова. Сумата към която се стремим е около 40 000 лева / нашите проучвания и консултации с известни скулптори показаха цени от 30000 до 50000 лева, в зависимост от начина на избиране на скулптора, с директно възлагане или конкурс.
С тази инициатива в Лондон, целим да дадем възможност на българите в Обединеното кралство да се включат в тази благородна кауза и да подпомогнат изграждането на паметник на Невена Коканова в нейния роден град. Всички са поканени! Благодарим ви предварително за подкрепата“, споделиха организаторите.
По време на събитието, което ще се проведе на 31 март в БГ школо "В. Левски" в Баркинг, ще бъдат прожектирани и филми с участието на актрисата.
 
Програма:
12:30 часа - "Крадецът на праскови"
14:30 часа - "Дами канят"
16:30 часа - " Крадецът на праскови"
 
Банкова сметка за дарения, за тези, които имат желание да се включат, но няма да могат да присъстват.
АЛИАНЦ БАНК
iban - BG52BUIN95611100627436
swift - BUINBGSF
Сдружение " Паметник на Невена Коканова в Дупница".
Повече подробности можете да намерите на „Фейсбук“ групата на събитието: https://www.facebook.com/events/1986059488370240/?active_tab=about
Информация: „Новини Лондон”