АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Борисов събира службите и депутати в ГДБОП на среща за горивата

08 февруари 2019

 

В петък в ГДБОП ще бъде показано онлайн наблюдението на движението на горивата от даден танкер до бензиностанцията. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.
“Понеже много се упражняваха по темета за горивата, ще направим съвещание с всички служби, данъчни, митници, ГДБОП, Гранична и морска администрация, прокурорите, депутатите от комисията за противодействие с контрабандата, на която ще покажем изцяло онлайн наблюдение на всеки един процес от движението на даден танкер до продажбата в дадена бензиностанция”, обяви Борисов.
На срещата ще бъдат изнесени и всички сигнали постъпили в отдела за борба с контрабандата. “По този начин ще покажем какво се прави и така да спрат тези басни, които се говорят", отсече премиерът. Борисов покани също представители на медиите да присъстват.
Премиерът припомни, че както държавата е успяла да се сведе контрабандата на цигари от 34% до 5%, така сега с постоянно видеонаблюдение се контролира целият превоз на горивото. Борисов съобщи още, че ще бъде обявена и точка за контакт, където ще може да се дават препоръки и сигнали по темата.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/borisov-sybira-slujbite-i-ministri-v-gdbop-na-sreshta-za-gorivata-156503