КАЛЕЙДОСКОП

„Киномания” представя филм, посветен на Соня Йончева

12 декември 2018

 

 
Оперната звезда Соня Йончева пристига у нас специално за премиерата на филма
 
Оперната звезда Соня Йончева пристига у нас специално за премиерата на филма, посветен на живота й и израстването й до най-обещаващото сопрано в света днес. Тя идва в България след успешното си турне в Латинска Америка, където пя в най-големите концертни зали в Мексико и Чили.
Документалният филм "Соня Йончева. Sempre Libera" ще има премиера на 26 ноември, от 19 ч. в кино "Люмиер Лидл" и е част от програмата на "Киномания 2018".
"Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми...", написа в личния си инстаграм профил Соня Йончева. "Много се радвам да присъствам лично на това много важно събитие", споделя още тя по повод премиерата.
Българската публика имаше възможност да се наслади на изпълненията на певицата през юни миналата година, когато тя направи забележителен концерт в зала 1, по покана на НДК.
Определяна от специалисти и критици за певица от ранга на Мария Калас, Соня Йончева е единственият артист в историята на Метрополитън опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки от които предавани на живо в 2000 кинотеатъра по целия свят.
Филмът показва забързаното всекидневие на съпругата, майката и певицата Соня Йончева и надниква в интимни моменти в дома и семейството й, като същевременно проследява триумфа й на някои от най-големите оперни сцени в света. Освен Соня в продукцията участват Пласидо Доминго, Антонио Папано, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева.
Режисьор и продуцент е Георги Тошев, оператори са Румен Василев, Иво Стайнов и Николай Барулов, режисьор на монтажа и съсценарист, заедно с Георги Тошев, е Ема Константинова.
ttps://duma.bg/sonya-yoncheva-pristiga-za-premierata-na-film-posveten-na-zhivota-y-n180046