КАЛЕЙДОСКОП

Незабравим благотворителен концерт в Чикаго

04 януари 2018

 

Един от най-големите благотворителни концерти на Малко Българско Училище се проведе в Коперник център
 
На 15-ти декември 2017 г. в Коперник център се проведе един от най-големите благотворителни концерти на Малко Българско Училище.

Вдъхновен от концепцията за Доброто, Добротата и Благородството на Ханс Кристиян Андерсен и Джани Родари, тази „Приказка за доброто“ беше великолепно представена от многобройните участници, от които 150 бяха деца, учители и художествени ръководители. От най-малките до най-големите участници, всички играха, пяха, свириха и танцуваха от все сърце и душа. И докоснаха публиката по един много истински и неповторим начин. Български традиции, музика и слово оживяха на сцената и българското коренче в сърцето на всички присъстващи стана още по-дълбоко, по-здраво и затуптя с нова сила.

В богатата празнична програма бяха включени модерен балет, фолклорни състави и Детски хор при МБУ, изпълнители и творци от района на Чикаго - The Jersey Girls, Rise up Academy, Георги Танчев и синове, дует Минкови, Калина Томова, Наско Димитров и ансамбъл "Верея".

Специално за събитието от България пристигна и звездата на българската поп музика, Човека глас, певецът Красимир Аврамов, който събуди обичта към българската и световната музика в сърцата на всички присъстващи.

Безукорната подготовка от страна на организаторите, съдействието на Фондация "Експертни инициативи", БГ Фолк клуб "Верея" и Marchela Travel, както и прекрасните изпълнения на всички участници в благотворителния концерт, ни разказаха и още нещо освен „Приказка за доброто“. Показаха ни, че когато обединим усилията си в името на едно светло начинание, можем да създадем нещо прекрасно, истинско, надживяващо времето и пространството. Защото всяко докосване до българския творчески дух, е като жива вода за този, най-дълбокия корен, който носим в себе си. Българският.

Нека си пожелаем весели, светли и благословени празници и многобройни срещи с българската култура и през новата 2018 година! Нека бъдем по-добри и по-сплотени, за да пребъде нашата "Малка България"!

„Малко българско училище“
специално за в. „България СЕГА“
снимки: BG7 TV
http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/38173.html