АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Премиерът Бойко Борисов: Искаме Балканите да станат пример в Европа за мир и стабилност

04 октомври 2017

 

Ние искаме да излъчваме от Балнаките мир, стаблноост, просперитет, заяви премиерът Бойко Борисов на четиристранната балканска среща в Евксиноград.
Всичко това е в името на хората, тяхното спокойствие, благоденствие,повишаване на доходите, развитие на туризма и общите ни проекти, допълни той.
Според Борисов факта, че премиерът е на Сърбия е на срещата показва, че всички настояват и знаят, че естественото място на Сърбия е в ЕС. Между Гърция, България, Румъния, Хърватия, Словения, Австрия, Унгария не може да стои държава неприета в ЕС.
Бойко Борисов, министър председател: Всички ние полагаме усилия, за да може този процес да бъде ускорен и това ще е в полза на мира, стабилността и сигурността на Балканите и цяла Европа. Имаме редкия шанс България и Гърция да са мотори в този процес....
На Балканите сме се разбрали да няма велики, всички сме равни и с една единствена идея да развиваме нашите отношения така, че Балканите да станат пример в Европа, не като място за войни и убийства, а мир, стабилност, просперитет, изтъкна още Борисов.
Бойко Борисов, министър председател: Не сме малък пазар, четирите държави заедно, БВП се вдига. Нашата позиция не е срещу някого, ние искаме да помогнем на ЕС да не мисли за нашия регион, да не създаваме проблеми в нашия регоион. Търсим развитие, а не спорове.
http://news.bnt.bg/bg/a/boyko-borisov-iskame-balkanite-da-stanat-primer-v-evropa