КАЛЕЙДОСКОП

Арт група на малките патиланци в Чикаго

18 септември 2017

ART ГРУПАТА КЪМ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО“

 

 

 

 

ART ГРУПАТА КЪМ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО“ е мястото, където се дава възможност на всяко дете да се докосне до магическия свят на изобразителното изкуство. Малките художници се запознават с различни техники , работят с професионални материали, откриват необичайни изразни средства. Така те се научават да работят със сухи пастели, акрилни бои върху подходящи повърхности. Започват да гледат с други очи на заобикалящата ги действителност, да забелязват светлосенки и перспектива, контраст и обем ..Светът придобива друго измерение за тях и ги прави по-чувствителни към красотата. А докосвайки се до биографиите и творчеството на големите класици, научават за техните стилове и изразни средства. Картините им са смел опит в кубизма, следвайки несъразмерностите на Пикасо, златния период на Густав Климт, и вълнуващите импресии на Ван Гог. Представяме ви някои от сполучливите попадения на младия ни талант Мартин Цанев- 9г.
 
Училище " Патиланско царство" започна записване за новата 2017/18 учебна година .Училището предлага  обучение по български език и литература, история и география по програмите на МОН и издава свидетелства, признати в България .

В училището има сформирани :
- Групи от 2  до 4 годишни деца в детска градинка " Синьото мече "
- Групи за предучилищна подготовка за 5-6-годишни деца;
- Самостоятелни паралелки от 1-ви до 9-ти клас;

Учебните занимания се провеждат в събота от 10:00 ам до 2:00 рм. След кратка почивка и обяд , започват заниманията в извънкласните форми:
- Арт група  с ръководител Роси Дамянова
- Клуб по математика със засилена подготовка за кандидатстване в колежи , ръководител Ина Бошнакова;
- Школа по народни танци " Весело хорце" с ръководител Вероника Пашева
- и др. ( по избор).

Адресът на училището е: 675 E Algonquin Rd Des Plaines, IL
Записване за новата учебна 2017/2018 г. може да направите на телефон : 847- 826- 7998 - Роси Дамянова  и на e-mail : rosi.artadventures@gmail.com
Елате при нас, в училище " Патиланско царство", където учебният процес е приключение и се изграждат личности !

 

 

http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/36420.html

снимка: български деца в Чикаго