КАЛЕЙДОСКОП

Празник във Вирджиния, Канада

02 февруари 2016

 

 
Коледа в Българското училище в Ричмънд
 
Коледа е най-магическият, най-изпълненият с очаквания и сбъднати мечти, празник. На Коледа пишем писмо до Дядо Коледа, а понякога на белия лист остават бледи следи от сълзи – сълзи от радост ,сълзи от силна вяра, сълзи от нови очаквания. В тази магическа нощ добрите феи бдят над нас и ни даряват със сила и доброта, с желание за безброй красиви и състрадателни дела.
Тази година Коледното тържество на нашето училище „Зора“ в Ричмънд се проведе на 20 декември в сградата на училището, със съдействието на учители и родители. Тържеството бе подготвено с много любов от художествените ръководители Таня Тошева и Весела Стефанова, и музикалните ръководители Лиляна Симова и Траяна Станкова.
 
Посрещнахме Дядо Коледа с много надежди и усмивки, а той дари на всички деца от училището и детската градина желаните подаръци. Присъстваха родители, учители и гости – всички с Коледно настроение и надежди.
Учениците изнесоха кратка художествено-музикална програма. По стара Българска традиция децата размениха подаръци помежду си и това повдигна още повече настроението им.
 
А пък томболата – там за всеки имаше по нещо – така и възрастните станахме деца и си спомнихме за Коледните празненства преди години в България.
На Коледната ни трапеза имаше баници, сърмички и други вкусотии на българската кухня. Българският дух бе навсякъде и във всеки. Благодаря на всички дошли с Коледно настроение на нашия празник!
.
Ирина Кушлева,
Ричмънд, Вирджиния
Публикува се по:
http://www.eurochicago.com/2015/12/koleda-v-ritchmand/