КАЛЕЙДОСКОП

Лепа Брена - бонус за нашите в Белград

14 януари 2016

 

Накъде пътуват нашенците за купон на Нова година?
 
Българи окупираха хотелите в центъра на Белград. Изненадващо те получиха и бонус, след като пристигнаха в сръбската столица. Оказа се, че в Новогодишната нощ пред Народната скупщина ще има концерт на Лепа Брена.
 
В хотел "Парк" най-много са гостите от България, всички апартаменти и двойни стаи са резервирани главно за няколко дни, обикновено от 30 декември до 2 или 3 януари.
 
Българи са завзели и хотел "Мажестик", като само няколко стаи са останали за гости от други съседни страни, пише "Вечерне новости". Хотелиерите в Белград са определили с 10% по-ниски цени за нощувките в сравнение с миналата година. 

Междувременно вчера преди обяд километрични опашки от автобуси и леки автомобили имаше на Калотина. Тапата беше заради 25 рейса, които чакаха митническа проверка.
 
"Намираме се на митницата в Калотина, в момента има 25 автобуса на опашката. Има за Нови Сад, за Белград, за Крагуевац...", оплака се един от чакащите шофьори.
 
 "Всеки автобус минава за 10-15 минути, което прави близо 4-5 часа висене. Също така вали и доста интензивен сняг. За автомобилите обстановката е спокойна и няма опашки", каза още той пред Блиц.  
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2015-12-31&article=240871