КАЛЕЙДОСКОП

Българската духовност в Сао Паоло

21 юли 2015

 

Културната асоциация на българския народ в Бразилия успешно участва в20-то издание на Празника на имигранта, организиран в Музея на имиграцията в Сао Пауло.
Инициативата предоставя възможност за запознаване на местната публика с различни култури на емигрантите, установили се в Сао Паоло, с традиционна музика и кулинарни специалитети.
В българския павилион, Ервант Бабикян, Борянка Димитрова, Соня и Маруся Димови предложиха на посетителите вкусни специалитети от националната кухня - баница, бюрек, сладкиши, домашно приготвено сладко.
Камила и Ана Мария Барбоза представиха по време на инициативата изделия на българските занаяти. Музикалното участие бе ознаменувано с концерт на Мартин Лазаров и групата БАЛКАН НЕО, взривила  публиката с прекрасните си изпълнения.
Асоциацията изказва специална благодарност на Жаси Карастан Нобоа за дългогодишната и всеотдайна работа по организирането на българската общност за участие в подобни събития.
Предстои представянето в Сао Пауло на третата книга на Жорже Косиков, посветена на българската имиграция в Бразилия. Първата книга – едно прекрасно издание на ДАБЧ, в превод на Мая Даскалова, вече е достояние на много хора.
Катерина Паслар, председател на асоциацията, благодари на Държавната агенция за българите в чужбина за осъщественото издание. Изказва надежда да бъде предложена на читателя и втора книга на Жорже Косиков по тези проблеми, излязла на български език.
В информация на Културната асоциация на българския народ, Сао Паоло, Бразилия, предоставена от г-жа Мая Даскалова