Предстоящи Събития

Международен Фолк Фест, Чикаго 2015

27 март 2015

 

От 26 до 29 март, по време на Петдесетия Фест в Чикаго, ще видим и чуем музика  и танци от придошлите музикални и танцови състави и донесли със себе си и балканските хора и ръченици, но и полки и мазурки, фламенко от Испания, сонети и сладкогласни песни от Полша, Чехия и Словакия.
Ще чуем гласовете на Малка България , ще видим световните майстори от чикагските емблематични състави на домакините на Фестивала „Балкански игри”, на „Верея” и „Ансамбъл Хоро”...За мнозина тези фестивални дни могат да се превърнат в необикновено важен старт към музиката и танца!
Елате и ще се срещнете с най-добрите  хореографи, диригенти и майстори на гайди, тъпани, цигулки, гъдулки...По време на демонстрациите с тях вие може да тръгнете по новоизбрана пътека – към по щастлив, радостен и здравословен живот с музиката и танците в сърцето и душата си!

Доведете вашите „американски деца”,родени в Чикаго, и те ще видят най-доброто от фолклора на бащи и деди и ще припознаят роден дух и култура, които трябва да се съхраняват!

Мястото на събитието е Hyde Park/University of Chicago International House, 1414 E 59th St, Chicago, IL 60637

От информация на в.”България сега”, Чикаго. Целият материал ще излезе в "калейдоскоп".