КАЛЕЙДОСКОП

В Барселона ценят и пазят българските корени и традиции

02 юли 2014

 

 

Измина още една учебна година в българското училище в Барселона, изпълнена с дейности и прекарани заедно приятни  мигове.

 

Малчуганите от подготвителната група с ентузсиазъм посещаваха съботните занимания. Първокласниците положиха усилие и старание, за да се научат да четат и пишат. Учениците от по-горните класове убедиха, че с постоянство и усърдие в час техните знания непрекъснато се обогатяват.

 

Неразривно свързани бяха учебният процес и извънкласните форми на дейност. Децата ни показаха умения да танцуват, рисуват, пеят и рецитират.

 

Празниците и тържествата, които организирахме, доставяха радост на всички. Тези инициативи са много важни за нас и училището. Точно тези мигове ни обединяват. Те ни карат да се чувстваме истински българи. Чрез тези прояви ние предаваме на децата си българските традиции и пазим българските си корени.

 

Много емоции и наслада доставиха и участниците във фолклорната формация към училището. Ентусиазирано и с видимо удоволствие, младите хора допринесоха за популяризирането на красотата на родния фолклор.

 

Всичко това е плод на нашата убеденост: педагози, родители и ученици, всички заедно да  работим  мотивирано,  за да не допуснем българчетата в чужбина да забравят майчиния си език.

 

Пожелавам на всички ученици в българските училища по света весела и безгрижна ваканция.

 

Стоянка Колева,училищен ръководител, българско училеище „Св.Св.Кирил и Методий”, Барселона