Предстоящи Събития

So Independent 2013

24 октомври 2013

 

Четвъртият Фестивал на американското независимо кино So Independent ще се състои в София от 24 октомври до 3 ноември 2013 г. Очаква се филмите в програмата да са над 40 - игрални, документални и късометражни.

 

Повечето заглавия са показвани и награждавани на най-авторитетните форуми на независимото кино в САЩ: Сънданс на Робърт Редфорд (Sundance.org/Festival) и Трайбека на Робърт де Ниро (TribecaFilm.com/Festival).

 

Селекцията включва и отличени, и скандални заглавия от Кан, Венеция, Ротердам и други световни фестивали в Европа, утвърдени автори и нови имена. От САЩ ще пристигнат гости, сред които и успели във филмовата индустрия българи. Те ще имат майсторски класове в София.

 

За четвърти пореден път в партньорство с Нюйоркския фестивал за архитектура и дизайн, който ще се състои непосредствено преди So Independent, ще бъдат показани филми от неговата селекция.

 

So Independent се организира от компанията United Productions на Жана Караиванова, която живее между Ню Йорк и София.

 

Мисията на фестивала е да установи трайна културна връзка между България и Америка чрез прожекции, лекции, срещи, дискусии.

 

Фестивалът представя най-новото и най-доброто, създадено от американски кинематографисти с финансиране и естетически стандарти, независими от Холивуд.

 

Прожекциите на филмите ще бъдат в току-що ремонтираното и обзаведено с най-съвременна апаратура филмотечно кино „Одеон”, в Дома на киното, кино „Люмиер” и „Евро синема”.

 

Основни спонсори на So Independent са Фондация „Америка за България”  и посолството на Съединените Щати в България.

 

Тазгодишната визия на фестивала е нова, авторска и създадена в Лос Анджелис специално за него.

Използвана е част от представената информация за проявата на интернет страницата на фестивала…