Предстоящи Събития

Премиера на „Бизони край Дунава” на Симеон Гаспаров(Чикаго) в АЦ - София

23 октомври 2013

 

Излезе романът „Бизони край Дунава”, създаден от Симеон Гаспаров, журналист и писател. От дълги години той живее в САЩ, членува в Съюза на българските писатели в САЩ и по света – Чикаго.
Редактор на романа е писателят Ина Иванова. Художник на корицата е Иво Рафаилов.
Премиерата ще се състои в сряда, 23 октомври 2013 г., от 17.30 часа в Американския център на Столична библиотека (София 1000, площад „Славейков” 4A, 1-ви етаж).
Романът „Бизони край Дунава” паралелно разказва историите на индианския вожд Джо Изправената мечка и Наско – дете на социалистическа София от 80-те години на миналия век.
В книгата намираме прокарани теми за Чикаго, бежанските лагери, индианските резервати, рокмузиката, митологията на коренните североамериканци и носталгията по детството…
"Бизони край Дунава" е книга за пътуването през времена и градове, роман-притча за това как да оцелеем в свят, в който миналото изглежда по-привлекателно от настоящето.
"Романът е написан поетично и талантливо. Предлага неочаквани отговори на въпроси, които нямаме смелост да зададем", споделя още за книгата Силвия Томова.
"Романът трогва и разсмива, ненатрапчиво предлага да си припомним думички като чест, човеколюбие и обич", добавя редакторът й.

Романът ще бъде представен също така:
- в Пловдив, 26-ти октомври (събота), 15.30 в Книжарница Кафе-клуб "Сиела"
- в Панагюрище, 5 ноември (вторник), 17.30ч в Градската библиотека