КАЛЕЙДОСКОП

Фестивал на гатанката в НДД

12 юли 2013

 

На 6 юли 2013 г. голямата зала на Националния Дворец на Децата – София се изпълни с много гости от България и света, пристигнали за тържеството, посветено на третото издание на Фестивала на гатанката.
Организатори на тази инициатива са БУЦ Знание” – Чикаго, детска телевизия „Аз знам, аз мога”. Инициативата има подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.
Събитието е подпомогнато и от Националния дворец на децата, MultiGroup Logistics, Чикаго, Творци без граници. Медийната подкрепа се допълва от сайта Eurochicago и вестниците „България Сега” и „България”.
В ранното утро детски смях огласи любимото на малчуганите пространство. На празника присъстваха деца от България, както и българчета, живеещи в чужбина, създали прекрасни рисунки при участието си в инициативата.
Хиляди километри бе прелетяла г-жа Лили Паслиева, директор на БУЦ „Знание”, Чикаго, за да присъства на фестивала. Тя сподели своите впечатления от гатанките и рисунките.
Децата получиха поздравление и от г-жа Росица Младенова, директор на детската телевизия „Аз знам, аз мога”. Беше прочетен поздравителен адрес от името на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов до организатори и участници.
БУЦ „Знание” получи специална награда за включването си в инициативата. Със специална награда „Моята гатанка” бе удостоена и ДАБЧ за приноса й през годините за насърчаване на детското творчество и креативност.
Инициативата бе съпроводена от изложба на отличени рисунки в конкурса. Прозвучаха песни на млади изпълнители, покорили присъстващите с големия си талант.
Вкусна торта от "Лучано" беше осигурена за събралите се на това тържество.