Предстоящи Събития

Дни на българската култура в Прага

28 ноември 2012

 

 
Дни на българската култура се провеждат от 28 ноември до 18 декември 2012 година в Прага.  Те са организирани от сдружението на българската общност "Възраждане".
 
На 28 ноември в Дома на националните общности в Прага предстои филмова вечер - прожекция на игралния филм “Миграцията на паламуда” и среща с режисьора и сценариста на филма Людмил Тодоров. Ще бъде представена и последната книга на Людмил Тодоров “Разкази” (изд. “Жанет 45”, 2012). Учениците от българското училище в Прага ще се срещнат с режисьора Людмил Тодоров и с преводачката Златна Костова.
 
Програмата включва и две културни прояви с известния български писател Деян Енев - среща на учениците от българското училище в Прага с писателя и литературната вечер с  него. Те ще се осъществят на 3 декември в Българското училище и в Дома на националните общности в чешката столица.
 
Дните на българската култура ще завършат с традиционния коледен концерт с участието на певци и инструменталисти от българската общност в Чехия, който ще се проведе в Суковата зала на пражкия Рудолфинум на 18 декември.
 
Мария Захариева, Прага