КАЛЕЙДОСКОП

При българите в Барселона

12 октомври 2011

Откриването на новата учебна година в българското училище „Св.Св.Кирил и Методий” в Барселона е голям и важен ден в календара. За нас този ден е Празник.

 

Вече утвърждаваме традиция с церемонията по издигане знамето на Република България, изслушване на химна и приятния звън на училищното звънче...Тържественото отбелязване на първия учебен ден е отколешна традиция, доказваща, че знанието е необходимост.

 

Достойни за уважение са усилието и желанието на родителите и децата да дойдат в училището. Водени са от идеята да помнят и знаят българското и да не забравят за корените си.

 

С много обич гледат на малчуганите техните учители. Заслужават поклон за готовността, ентусиазма и отговорността, с които работят.

 

Някои от децата за пръв път влизат в класна стая. Други вече имат опит и продължават. С присъщата  им любознателност и жажда за знания, те ще открият света на българското слово, ще научат за красотите на нашата родина и ще познаят българските традиции.

 

В такъв момент си мисля, че училището е не само място, където се получават знания. То се е превърнало в един своеобразен кът, който ни обединява в мисълта да предадем на децата си най-важния урок, че помнейки миналото и пазейки настоящето - ще я има България!

 

Пожелавам на добър час и успехи през новата учебна година.

 

Информацията е предоставена от г-жа Стоянка Колева, директор на българското училище "Св.Св. Кирил и Методий", Барселона, Испания