ПОСТИЖЕНИЯ

Flash Back. Към творчеството на големия скулптор Асен Пейков

15 април 2022

Рим всяка седмица посреща хиляди туристи от цял свят. Те са привлечени от архитектурни паметници, неповторима атмосфера, знакови места в древния град.

На международното летище Фиумичино туристът е „посрещнат” от гиганстка статуя на Леонардо да Винчи. Създадена е от Асен Пейков.

Забележителен български скулптор, свързал творчеството си с Рим и Италия, Асен Пейков е емблема на българското културно присъствие във вечния град.

Фестивалите на изтъкнатия пианист Людмил Ангелов

16 март 2022

Той е от големите български музиканти в чужбина, които година след година радват с концертите си почитателите на музикалната класика... в България.

Представянето му е ярко, завладавящо, концертите са разтърсващи: произведенията на Шопен и Рахманинов в негово изпълнение оставят дълбоки следи в душите и мисленето.

Интересите му като музикант са многостранни. Той не само изнася концерти. Ръководи майсторски класове със студенти. Организира фестивали.

Васил Симитчиев - концептуалист, реализирал се в Швеция

16 февруари 2022

За него пишат, че е концептуален художник. Идеите са суровината на неговото творчество. Веднъж осъществени, идеите губели част част от своята сила.

В своето творчество той използва вода, стъкло, бетон, метал, както и намерени обекти.

Васил Симитчиев е един от най-своеобразните и интересни художници…