Текущи Събития

Извънредни парламентарни избори 2021

16 юли 2021

До провеждането на извънредни парламентарни избори се стигна след като създеното НС в резултат на проведените редовни парламентарни избори, състояли се на 4 април 2021 г., не можа да излъчи кабинет.
Използвани бяха и трите възможности за сформиране на кабинет. С някои нюанси. ГЕРБ излъчи кабинет, но не намери подкрепа за мнозинство. Проектът не беше внесен за гласуване в пленарна зала.
ИТН получи от президента втория мандат за съставяне на правителство. ИТН бяха втора политическа сила на изхода от урните, която изпревари БСП.От ИТН обявиха, че те не приемат съставяне на кабинет с подкрепа на някоя от системните партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. И върнаха мандата на президента.

Парламентарни избори 2021

07 април 2021

На пръв поглед нищо неочаквано/невероятно, че в България се проведоха редовни парламентарни избори. Лятото на 2020 г., обаче, в страната имаше дни наред протест на улицата с искане за избори. Участниците в него бяха разнородни: извънпарламентарни сили и многолюдно множество граждани. Управляващите от ГЕРБ за първи път в третия си мандат изкараха мандата до край.

Eвроизбори 2019 в България

02 май 2019

Eвропейски избори 2019. Информация, материали