СРЕЩИ

Биляна Веселинова разговаря с проф. Пламен Киров

26 септември 2023

проф. Пламен Киров:...Машините не предотвратяват купения вот, не предотвратяват и корпоративния вот. Машините сами по себе си решават само два въпроса – този с недействителните бюлетини и това, че приемаме на доверие един протокол от гласуването, който се генерира от машина, а не се съставя от членове на СИК. Те по-скоро пренасят съдържанието от машинния протокол на бланки.

Наталия Митева: Пребиваването в училище трябва да е изпълнено със смисъл и добавена стойност

19 септември 2023

Наталия Митева: Инвестиционен проект 2 “Модернизация на образователна инфраструктура” е с общ бюджет 680 млн. лв. По тази инвестиция вече приключи процедурата за кандидатстване “Модернизация на образователна среда”, по която ще бъдат обновени сградите на 57 детски градини и 59 училища. Приключиха и процедурите, по които е предвидено изграждане на 8 нови училища в София, Варна и Бургас, както и на 8 нови детски градини на територията на Столична община, обновяване на 28 професионални гимназии в цялата страна и ремонтиране на най-малко 23 ученически общежития.

Проф.Амелия Личева разговаря с Гергана Христова (Милано)

29 август 2023

Гергана Христова: В Италия в момента растат рамо до рамо поколения деца от различен произход, различни култури. Има толкова цветове, нюанси, светлосенки. И това е прекрасно“