СРЕЩИ

Васил Велев: Има дефицит за квалифицирани кадри

16 юни 2021

Васил Велев: Мога да кажа това, което липсва в антикризисните мерки. На първо място не подкрепяме като държава компаниите с голям спад на продажбите. Временната рамка на Европейската комисия дава възможност държавите да поемат до 90% от постоянните разходи на предприятията със спад на продажбите с повече от 30 на сто, по външни причини, каквато е и настоящата криза, свързана с пандемията от коронавируса. Всички разбираме, че спадът не се дължи на лош мениджмънт или технологични причини, а на коронакризата. За това и държавите могат да поемат голяма част от загубите на бизнеса. 30% спад е достатъчен да бъдат подкрепени постоянните разходи на бизнеса - за малки и микропредприятия до 90%, за големи - до 70%.

Драматургът Юрий Дачев: Вярвам, че хората, които слушат сърцето си, не са в Червената книга

09 юни 2021

Юрий Дачев: Едно от нещата, които съм успял нелесно да възпитам у себе си в годините, е независимостта от номинации, награди, подредби, класации. Не казвам, че не съм чувствителен към признанието, но тренирах и вярвам, че постигнах някаква стабилност в това отношение – нещо, което, нескромно казано, доста харесвам у себе си. Но, разбира се, радостно е, че спектакълът е бил забелязан, защото той сякаш се роди напук на времето, което се опитваше да го препъне.

Преди Деня на Ботев: Да учим децата си на най-важния житейски урок - този по родолюбие

02 юни 2021

Калин Каменов: Честванията, посветени на Христо Ботев и неговата чета, са една от емблемите на нашия град. Няма врачанин, който да пренебрегне Ботевите дни и същевременно да не е особено чувствителен на тази тема. Заради действащите противоепидемични мерки и политическата обстановка организирането на националния туристически поход „Козлодуй - Околчица“ се превърна в истинско предизвикателство. Благодарение на добрата комуникация с кметовете на общините от региона взехме решение да организираме похода, макар и не в автентичния му вариант. Проведохме няколко работни срещи с кметовете на Козлодуй, Мизия, Бяла Слатина и Борован и се обединихме около организирането на регионален поход, в който могат да се включат и поклонници от различни градове на страната.