СРЕЩИ

Малин Кръстев: Оставил съм този живот и тази професия да ми се случат.

22 март 2023

Малин Кръстев: Че след нас нищо няма да остане - няма. Сигурно няколко кадри от някой филм, някоя друга статия, ако някой има сили да я прочете - толкова. Но важно е поколението след нас - как се грижим и как го възпитаваме.

Атанас Пеканов: Трябва да пресечем опити за спекула на търговци заради еврото

15 март 2023

Атанас Пеканов:Искаме ли повече стабилност и сигурност в едни опасни времена като част от втората най-силна валута в света, или предпочитаме да сме само с единия крак вътре. И да търпим загуби от това, че не сме влезли в еврозоната. Ако не искаме това да продължава, то всички институции и политически партии трябва да бъдат готови. А какво ни попречи ли? Отчасти политическата криза, отчасти ситуацията по света.

Инфлацията е феномен, от който всички страдат и правителствата по света се опитват да овладеят. Тя обаче се движи от геополитическата криза. Имаме и несвършена работа вкъщи - неприети закони, такива, които трябва да се подобрят, за да отговаряме напълно на правната рамка.

Илияна Йотова: Защо партиите се страхуват да кажат преди изборите с кого може да управляват

28 февруари 2023

Илияна Йотова: Нека да не говорим с такива силни думи като война. Споровете винаги са остри, когато кризата се възпроизвежда вече почти 2 г. Няма нито един факт, с който президентът или нашата институция да са нарушили конституцията. Следвали сме буквата на законите много стриктно. Но партиите се изплашиха от авторитета на служебните правителства. А можеха да имат по-конструктивно поведение - да работят заедно с тях и да се борят на партийния терен за доверието на хората.