ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Мецосопраното Светлина Стоянова пред публиката във Виена и София

12 май 2022

Престижно е, когато две големи български звезди в музикалното изкуство са поканени в представителната програма, с която се възстановява сезонът. Но, не.

В програмата има и още едно българско включване. И то е на мецосопраното Светлина Стоянова. Специалисти вече я определят като новата ярка звезда на българската опера

В четири от концертите е предвидено участието на българското мецосопрано. След 2017 година тя е била поканена за два сезона в Щаатсопер.След бляскавите изяви в ролята на Розина в “Севилският бръснар“ на сцената на Щатсопер, вече в края на 2019, Светлина изнася солов рецитал и през 2020.

Григор Димитров в Монте Карло

20 април 2022

През април 2022 на топ тенисистите им предстоеше стартирането на сезона на клей. Първият турнир бе „Мастърс“ в Монте Карло. Следваше в началото на май „Мастърс“ в Мадрид.

Григор Димитров като непоставен и 29-и в ранкинга на ATP получи в Монте Карло сравнително не много сложна турнирна решетка до ¼-финала. Там можеше да срещне...Хуркач.

Тайбе Юсеин по пътя на славата

06 април 2022

Борбата е една от емблемите на българския спорт десетилетия наред. Променят се правила. Успехите на българските борци все така са... реалност.

В борбата днес се изискват най-малкото три компонента, ако искаш да бъдеш един от лидерите в категорията: арсенал от хватки или коронна хватка, динамика в схватката и пределна концентрация във всеки момент.

Тайбе Юсеин притежава и трите: тя е символ на българската борба днес.