ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Мецосопраното Светлина Стоянова пред публиката във Виена и София

23 ноември 2021

Изпълнителите са все известни имена, които в един момент от своята кариера са пяли в Щаатсопер, поясняват медии: Валентина Нафорнита, Маргарита Грицкова, Клеменс Унтеррейнер, Олга Безсмертная, Самуел Хазелхорн…

Престижно е, когато две големи български звезди в музикалното изкуство са поканени в представителната програма, с която се възстановява сезонът. Но, не.

В програмата има и още едно българско включване. И то е на мецосопраното Светлина Стоянова. Специалисти вече я определят като новата ярка звезда на българската опера.

Григор Димитров на Индиън Уелс в Калифорния

09 ноември 2021

"Щастлив съм, че получих възможността отново да играя на това ниво. Имах много възходи и падения. Оценявам момента”, изригна Григор Димитров след успех над Даниил Медведев.
Успехът стана факт на 1/8 финал на „Мастърса” в Индиън Уелс. И непосредствено след турнира в Сан Диего.
Регистрирахме, че Григор направи най-силния си турнир през сезона именно в Сан Диего. Там турнирът бе два ранга по ниско ниво ATP 250. Беше интересно как щеше да продължи оттук нататък.

Антони Христов след кариера в Pixar се завръща с проект в България

26 октомври 2021

„Никога не съм искал да оставам там завинаги или извън България", изрича Антони Христов. Ако това го каже някой сънародник, който пътува на Запад, може да навее и скепсис.
Някой може да заподозре в думите разочарования, несбъднати мечти, умора в ежедневните битки за оцеляване с морал.
И този някой силно ще сбърка. Случаят е съвсем различен. И думите са на успял на Запад.
Антони Христов е не само реализирал се много успешно в Америка сънародник. Той спечелва признание в Меката на киноиндустрията.