ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Творчески изяви на виолончелиста Атанас Кръстев

28 ноември 2022

България се готви да отбележи Националния празник. Държавната опера в Бургас планира да посвети на събитието специална програма. Подготвени са два концерта.

В Тържественият симфоничен концерт ще прозвучат произведения от Бетовен, Моцарт, Чайковски, Хендел, Джузепе Верди, Веселин Стоянов. Дирижира оркестъра маестро Йордан Дафов.

Като солист в концерта на сцената ще излезе Атанас Кръстев. В медии тук вече го обявяват „световноизвестният виолончелист“.

В концертната програма музикантът ще изпълни „Вариации на тема рококо“ за виолончело и оркестър, оп.33 от П.И.Чайковски.

Григор Димитров във Виена

08 ноември 2022

С двата турнира във Виена и Париж приключваше сезонът за топ тенисистите от тенис веригата ATP. За заключителния турнир в Торино през 2022 се класираха по регламент само най-успялите 8 с изявите си през годината.

Стартовата решетка, както е ставало дума и друг път, и сега можеше да окаже определено или дори много сериозно влияние върху крайния резултат.

За да влязат в ½ финал на турнир от ранга ATP 500 и нагоре тенисистите от топ 30 следваше да печелят срещу двама от топ 10.

Турнирната решетка вкарваше Григор Димитров именно в такава ситуация: по пътя му към финала във Виена... се изправяха двама от топ 10 - Рубльов и Медведев.

Младият пианист Георги Леков се представя...в Ню Йорк

25 октомври 2022

Музиката е сред предпочитаните изкуства, които способстват за културния обмен.

За произведенията на музикалната класика няма граници. Те не са изложени на натиск от модни тенденции.

Музикантите, които свирят произведения на музикалната класика, много държат на образованието и на специализациите.