КАЛЕЙДОСКОП

При българите в Монреал

28 август 2023

 

 

Записване на ученици в Българско училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Монреал

 

Записване на ученици за учебната 2023-2024 година обяви в своята Фейсбук страница Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Монреал, Канада.

 

Българско училище „Св. св. Кирил и Методий“ отваря врати на 3 март 2002 година. Днес в него работят квалифицирани педагози с дългогодишен опит и индивидуален подход към всяко дете. Разполага с отлична материално-техническа база, обзаведени кабинети, просторни и светли стаи, богата библиотека. В училището се изучават български език и литература, роден край, човекът и обществото, история и цивилизация, география и икономика. Предлага се обучение по народни танци, математика, хорово пеене, театрално изкуство, пиано, рисуване, български език за чужденци, практика за българи на френски език с канадци. Провеждат се още конкурси, литературни срещи, изразително четене, тържества, изложби“

 

Българско училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Монреал работи с учебни помагала одобрени от Министерството на образованието и науката в България (МОН) и издава удостоверения за завършен клас. 

 

https://www.bta.bg/bg/bg-world/509766-zapisvane-na-uchenitsi-v-balgarsko-uchilishte-sv-sv-kiril-i-metodiy-v-monrea