КАЛЕЙДОСКОП

Светлините в Тараклия

31 януари 2022

 

Дядо Коледа и Снежанка запалиха светлините на главната елха в молдовския град Тараклия. Стотици тараклийци, малки и големи, заедно с кмета на града Вячеслав Лупов и приказните герои дадоха тази вечер старт на предстоящите коледни и новогодишни празници. На централния площад, където грейна 15-метровата зелена красавица (изкуствена), бе организирана празнична програма с участието на молдовските поп звезди и местните диджеи, съобщава   http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2543287

 

„Живеем в доста тежки времена, в условията на пандемия, но се надяваме, че скоро ще заживеем обикновен, прекрасен живот с тържества и концерти. Надявам се, че новата година ще ни донесе много повече щастие, радост и приятни моменти от живота. Сега не ни е лесно, но се опитваме да направим живота на жителите по-достоен, подобряваме инфраструктурата. Най-накрая, за две години откакто съм кмет, издадохме сертификати за проектиране на няколко хотела в града, няколко търговски центъра и за още една многоетажна жилищна сграда. Това ни говори, че хората вярват, че Тараклия е оживяла и искат да се върнат тук. Освен това, за две години бяха отворени около хиляда работни места, благодарение на което градът печели повече пари и ние започнахме да ремонтираме пътищата. През новата година ще направим още повече!“ каза в поздравителния си адрес кметът Лупов.

Тараклийци споделиха, че им е домъчняло за подобни събития, които все по-рядко се организират поради ограниченията, предизвикани от пандемията. Хората се поздравяваха взаимно за началото на празниците, споделяйки надежда за най-добро бъдеще.

Освен коледното дърво на площада стотици метри празнични гирлянди и по-скромна елха светнаха около кметството и в градинката наоколо.

В Молдова вече от няколко години 25 декември е обявен за почивен ден – Коледа по нов стил, но в Тараклия повечето хора ще празнуват Рождество Христово по стар стил, на седми януари.

https://glaspress.rs/%d0%b4%d1%8f%d0%b4%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b8-%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%b7