Предстоящи Събития

Соня Йончева и Пласидо Доминго ще имат общ концерт в София

21 януари 2021

 

 
Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще изнесе концерт заедно с Пласидо Доминго в София. Това ще се случи на 31 август пред катедралния храм "Свети Александър Невски". Концертът ще включва популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика и ще се случи под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.


"За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата "Свети Александър Невски". Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана", заяви Соня Йончева, цитирана от пиарите на събитието. Организатори са SY11 Events с партньори Столична община и Министерство на културата.


"Във времената, в които живеем бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо!", казва още Йончева.
 
Билетите ще бъдат пуснати в продажба онлайн от 22-ри януари (петък). Те ще са на цена между 50 и 250 лева. Ще има и ВИП билети за 300 лева.


Новината за концерта идва в деня, в който Доминго празнува своя 80-ти рожден ден. По този повод на 22 януари Виенската опера ще излъчи на живо представлението на операта "Набуко" на Джузепе Верди, с което Доминго ще отбележи юбилея си. Поради наложения локдаун в Австрия постановката ще се играе без публика, но стотици почитатели на оперното изкуство ще могат да я гледат от дома си безплатно. Пласидо Доминго изпълнява централната роля на Набуко, а редом с него са Фреди де Томазо, Рикардо Занелато, Анна Рироци.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/01/21/4165979_sonia_ioncheva_i_plasido_domingo_shte_imat_obsht/