ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Кариерните форуми въздействат, мотивират, вдъхновяват….

08 декември 2020

 

Вдъхновяващи лектори, полезни дискусии, мотивирани висококвалифицирани професионалисти – това е предложението на кариерния форум Career 2020.
Кариерните форуми предлагат лекции/презентации, щандове на изложители, понякога уърк шоп.Те са модел за ефективни контакти и взаимодействия. Срещат се работодатели с висококвалифицирани професионалисти.
Работодателите имат интерес да привлекат в дейността на своята компания висококвалифицирани специалисти. Те се конкурират помежду си в намирането на точните кадри.
Служителите днес са от нова генерация млади хора: все така амбициозни, но и своенравни, независими, мобилни.
Кариерният форум Career 2020 не е поредната инициатива , а нова платформа с перспектива. Търсят се нови моменти и нови решения( дискусионният форум).
„Ние сме помислили за всеки сценарий. Предоставяме ефективно, пълноценно и модерно изживяване за всички участници”, ще каже Емил Тонев от името на организаторите.
Форумът е много представителен. Активизирани са контакти със 150 работодатели. Очаква се насреща им даима няколко хиляди млади професионалисти. Организаторите са готови за предизвикателства:  „да се покажат безграничните възможности за кариерно развитие, които предлага 21 век”.
Иновативна платформа предоставя възможности за реализиране на он-лайн интервюта.
Коронавирусът промени някои планове. Отпадат едни. Ревизират се други. Винаги има възможност да се представи нещо смислено, ново и полезно.
Освен директни предложения за работа, Career 2020 представя програма за развитие, поставя ударение върху IT технологиите, развлечението и спорта.
Кариерните форуми са насочени към динамични, предприемчиви млади хора, носители на иновативно мислене.
За тези хора пребиваването в чужбина, например, не е скриване от проблема или работа за извличане на повече кеш пари. Във всяко нещо те търсят смисъла и перспективата.
Те търсят смисъла в развитието си. Подлагат реализацията си на преоценка. Ако нещо не се развива според очакванията им, смело затварят страницата.
И като стана дума за страниците, за тях България никога не е затворена страница. Докато са в чужбина. Колкото и време да са в чужбина.
Сериен програмист в своето кариерно развитие е стигнал…до Австралия. И не забравя за България.
Има бакалавърска степен по софтуерно инжинерство и миниджмент. Спечелил е клиенти за портфолиото на чужда софтуерна компания, за която работи. И въпреки това, той ще се завърне, за да продължи реализацията си у дома.
Не се скрива в работата си. Винаги е мислил за България. Съобщава ни го в разговор. „Винаги съм се опитвал да направя връзки на местния бизнес с България”, ще каже младият професионалист.
„Като всеки млад зареден с емоция и сила човек, аз пристигнах на летището във Варна с множество идеи и проекти”, изповядва предприемачът.
С идеи и проекти той мисли да промени и променя страната ни. На такива хора разчита и Career 2020. Младите хора с идеи, визия и с квалификация са надеждата за устремно развитие на страната ни в перспектива.
Те са много. Те търсят промяната. Търсят новото. „Налага ни се да осъзнаем, да диференцираме, да изживеем пълноценно живота си”, казва и психологът Ани Владимирова.
Психологът е сред лекторите в програмата на форума. Разсъждава върху смесването на работа и личен живот в пространството и времето.
Когато имаш интересни мотивирани професионалисти насреща си, никога не знаеш как и дали ще пречупиш скепсис или ще се завърнеш към свои мечти, които отлежават във времето.
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”