АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

С мисли за по-агресивна реклама в туризма...

30 юли 2020

 

 
В момент, в който заразените с COVID-19 вече са над 10 000 (от които над 4500 случаи са активни), а редица държави са въвели ограничения за влизащите от България, новият министър на туризма обяви смелите си планове за "агресивна реклама" на страната като "здравна дестинация".
 
В интервю за БНТ Марияна Николова обеща с реклама "да разкрие сърцето на България" и критикува предишното ръководство на министерството, че не харчило достатъчно пари за представяне на страната ни зад граница. Тя щяла да положи и "значителни усилия" да увеличи бюджета за реклама на България като "потенциална високачествена, здравна и безопасна дестинация".
 
Мариана Николова  съобщи, че в средата на септември и в началото на октомври в България за рехабилитации и възстановителни процедури се чакало да пристигнат германски туристи.
 
"България е дестинация за безопасен и в момента - здравен туризъм", заяви Николова и показа и завидни познания по география на света, обяснявайки, че много малко страни могат да се похвалят като България с "чудесни условия и прекрасна природа".
 
Николова съобщи, че мярката 80/20 за работещите в сферата на туризма може да бъде удължена и до края на годината.Според нея тази мярка трябва да работи дори до 1 май 2021 година.
 
Министерството на туризма имало и идея да разработи "национално меню", което при желание ресторантите, заведенията за хранене и големите хотели да въведат и по този начин да е по-ясно различимо кои от предлаганите ястия са традиционно български.
https://www.dnevnik.bg/video/bnt/2020/07/28/4096336_taktikata_na_mariiana_nikolova_shte_reklamira/