Предстоящи Събития

Уличният фестивал в квартал "Капана" в Пловдив се завръща

20 юли 2020

 

След миналогодишното си издание в кв. „Капана“, което беше част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, тази година 6Fest ще се проведе с подкрепата на Община Пловдив, като част от културния календар на града на 25 юли.
Фестивалът 6Fest организира танцово шествие и концерти на улични музиканти. Входът е свободен като 6Fest призовава всички посетители да следват актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки и да спазват физическа дистанция.
Тази година акцентът на фестивала ще е върху танца и музиката. Очаква ни танцово-карнавално шествие по главната пешеходна улица “Княз Александър І”, в което участие ще вземат 7 местни танцови групи от различни стилове. В Kapana Creative District / Капана – квартал на творческите индустрии ще свирят улични артисти.
Водещ на танцовото шествие ще е актьорът Живко Джуранов, познат на пловдивската публика от играта си в Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив.
Началото на шествието е в 19:00 ч. от площад "Централен" пред Централна поща. То ще премине през ул. „Княз Александър I“ и ще завърши пред  Джумая джамия.
Участниците в него са: “Dance Home”, “DS Mariposa”, “Елика”, “Emotion dance”, “Зумба Пловдив с Пепи”, “Lindy Hop Пловдив”, “The Center”
Уличните музиканти - Combino Project, "СътвоРиМи", Мерт Асенов ще свирят в квартал Капана от 20:00 часа.
https://www.standartnews.com/kultura/ulichniyat-festival-v-plovdiv-se-zavrshcha-na-25-yuli-430931.html