КАЛЕЙДОСКОП

Вести от Мексико.Туристи благодарят на посолството

24 юни 2020

 

С разпространението на COVID-19 и последвалите мерки от редица правителства за ограничаване разпространението на вируса, наши сънародници се оказаха блокирани в различни точки по света. Едно от местата са Мексико, Панама и  Гватемала.
Български граждани потърсили съдействие и помощ от посолството ни в Мексико, благодариха за оказаното им съдействие и проявена загриженост.  Някои от тях вече благополучно са се прибрали в България, благодарение на посолството.

„Благодарим ви за съвета, който получихме по телефона от посолството на България в Мексико и за загрижеността, която проявявате към нас.“ - пише Клина Боева, която вече се е завърнала в България.
Други наши сънародници, поради въведените ограничителни мерки, са решили да останат на мястото, на което се намират, докато обстановката в световен мащаб се нормализира, но въпреки това посолството е направило всичко възможно да помогне и на тях.
„Искам да изкажа огромната си благодарност за оказаното съдействие от г-н Симеон Стоянов. През цялото време е поддържал връзка с дъщеря ми и дори е предложил вариант за прибиране.  Голямо майчинско Благодаря! Желая ви преди всичко здраве и дано навсякъде по света съгражданите ни могат да разчитат на хора като вас!“ – пише Димитринка Милчева, чиято дъщеря се намира в Мексико.
https://www.mfa.bg/embassies/mexico/news/24934