КАЛЕЙДОСКОП

Българският национален празник в Мексико сити

24 юни 2020

 

 
На 07 март 2020 г. Посолството на България в Мексико организира тържество за отбелязване на Националния празник Трети март заедно с българите, живеещи в Мексико.
 
В рамките на проявата бяха организирани две изложби – „140 години българска Дипломатическа служба“ и художествената изложба  „За живота с любов“ на нашата сънародничка  Атанаска Узунова.
 
При откриване на проявите посланик Валентин Модев произнесе кратко слово в което отбеляза ролята на страната ни като член на ЕС, инициативите на българското правителство по Западните Балкани и достигнатото през последните години в икономическата и социалната сфери.
 
Посланикът се спря и на работата на посолството за укрепване на двустранните отношения, като акцентира върху дейностите в сферата на културата и работата с българската диаспора.
 
Специално внимание отдели на участието в изданията на Международното изложение на приятелските култури в Мексико и работата с българското неделно училище „Родна реч“. Валентин Модев изказа благодарност ръководството и преподавателите в училището, за последователната им работа за изграждане на българско самосъзнание сред обучаващите се за запазване на българския дух и традиции в Мексико.
 
На тържеството присъстваха около 100 наши сънародници, които по традиция донесоха приготвени от тях българския ястия.
https://www.mfa.bg/embassies/mexico/news/24665