КАЛЕЙДОСКОП

Нова Зеландия отваря моловете и кафенетата

21 май 2020

 

 
В Нова Зеландия от четвъртък, 14 май, отново ще могат да заработят бизнеси като молове, кина, кафенета и спортни центрове, след като днес допълнително бяха отхлабени строгите ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Тихоокеанската страна бе под карантина "четвърта степен" повече от месец, след което през април ограниченията бяха смекчени с едно ниво. Продължени бяха обаче стриктните социални мерки за много от гражданите и бизнес дейностите, което помогна за овладяване на вируса.
Нова Зеландия: Ще останем затворени за чужденци

По думите на министър-председателката Джасинда Ардърн преминаването към "втора степен" ще означава, че от четвъртък търговските, ресторантските и други обществени площи, включително детските площадки, могат да отворят отново.
Кабинетът реши, че сме готови да преминем към степен 2, да отворим икономиката, но да го направим възможно най-безопасно, обяви тя на пресконференция.
От бизнеса ще се изисква да прилага правилата за физическа дистанция и хигиена.

Училищата могат да заработят от следващия понеделник, а баровете - от 21 май, посочи Ардърн. Струпванията на хора ще бъдат ограничени до 10 души.
За 10 дни ще сме отворили повечето бизнеси в Нова Зеландия - по-рано, отколкото много други страни по света, добави премиерката.

Границите на страната ще останат затворени, освен за завръщащи се новозеландци.

https://novini.bg/sviat/okeania/597836?utm_source=related_content&utm_medium=click_on_related_articles&utm_campaign=content_promo