КАЛЕЙДОСКОП

Националният празник на България в Чикаго

08 април 2020

 

На 28 февруари 2020 г. в The Union League Club of Chicago се проведе официалния прием организиран от Генералното консулство на Република България в Чикаго по повод Националния празник 3 март. На събитието присъстваха около 300 души, измежду които генералните консули на Германия, Гърция, Италия, Литва, Македония, Сърбия, почетния консул на Черна гора в Чикаго, почетния консул на България в Охайо, служители (консули и съветници по търговско-икономическите въпроси) от дипломатическия корпус акредитиран в Чикаго.
От американска страна присъстваха представители на губернатора на Илинойс, кмета на Чикаго, главния прокурор на щата Илинойс и на конгресмен Брадли Шнайдер, съпредседател на Групата за приятелство с България в американския Конгрес.
Сред присъстващите бяха и видни представители на българската общност – директори на български училища, членове на църковни настоятелства, ръководители и активисти на български обществени организации, собственици и управители на български медии от района.  
Генералният консул направи обръщение към гостите. По време на събитието беше представена фотографска изложба „Красивата България“, организирана съвместно от ГК-Чикаго и Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ (България). За втора поредна година беше представена и нумизматична изложба, този път с банкноти и финансови инструменти от 1879 до наши дни. Допълнително, на отделен щанд беше представен Американският университет в България, с който ГК-Чикаго успешно партнира вече 4 години.
Информация: МВнР
https://www.mfa.bg/embassies/usagc3/news/24524