КАЛЕЙДОСКОП

Отменят и "Евровизия" заради коронавируса

27 март 2020

 

Тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия" беше отложено за следващата 2021 година заради мерките за ограничаване на новия коронавирус, прилагани от участващите страни, съобщиха организаторите, цитирани от световните информационни агенции.
В изявление на Европейския съюз за радио и телевизия се посочва, че въпреки обмислянето на "много алтернативни варианти", за да може събитието да се проведе по план, "несигурността, създадена от разпространението на COVID-19 в цяла Европа, както и ограниченията, наложени от правителствата на участващите радио и телевизионни оператори и холандските власти, означава, че Европейският съюз за радио и телевизия взе трудното решение, че е невъзможно да се продължи с организацията и провеждането на събитието".
Приблизително 182 млн. души са гледали "Евровизия" през миналата година, а 41 страни са участвали.
Конкурсът през тази година трябваше да се проведе в холандския град Ротердам от 12 до 16 май. От Европейския съюз за радио и телевизия отбелязаха, че "ще продължат разговора" с Ротердам да бъде домакин на събитието през следващата година.
https://news.bg/disasters/otmenyat-i-evroviziya-zaradi-koronavirusa.html
 
Виктория ще представя България и на „Евровизия“ 2021
Виктория Георгиева ще бъде нашият представител на „Евровизия“ догодина и сме много щастливи да обявим тази новина днес. Това съобщи в „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ Геновева Христова, изпълнителен продуцент на българското участие в „Евровизия“.
Очаква се да обявят точните дати и месец за провеждането на конкуса догодина, след като провеждането на „Евровизия“ 2020 беше отменено заради пандемоята с коронавируса по цял свят.
Честно казано, го очаквах, защото виждах накъде вървят нещата. Най-болно ми е, че не ни позволяват да изпълняваме същата песен, защото аз исках целия свят да я види. Тя носи послание, каза Виктория.
Песента има над 2 млн. гледания в Youtube, гледа се в много стрийминг платформи, заяви още Геновева Христова.
Изключително трудно е било решението за отмяна на конкурса в Европейския съвет по радио и телевизия, коментира и продуцентът от страна на БНТ Йоана Левиева.
https://www.newsbg.eu/viktoriya-sthe-predstavya-balgariya-i-na-ev/