КАЛЕЙДОСКОП

NB! "Уизер" спира полетите от и до Варна

25 март 2020

 

Нискотарифната авиокомпания "Уизер" (Wizz Air) обяви, че спира всички полети от и до Варна. Мярката влиза в сила от утре (25 март) и ще важи до 1 май. Решението за временното спиране на полетите е мярка с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

Пътниците с резервации, засегнати от отмяната на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията.
120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги.

"Пътниците могат също да изберат пълно възстановяване на парите в брой – което ще отнеме повече време, и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа", уточняват от "Уизер". По-рано този месец авиокомпанията спря полетите си до Италия и Израел.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/24/4045103_koronavirusut_v_bulgariia_zakonut_za_izvunrednite/?ref=home_mainStory