КАЛЕЙДОСКОП

От Америка. Отново е Рождество, отново камбаните бият!

21 януари 2020

 

Рождество е символ на любов, символ на Светлина и Надежда! Греят неугасващи светлинки в детските очи, красота и весел глъч огласяват Българско училище „Нов Живот“ Чикаго в предколедната събота. И защо не, очакват ги много изненади , щастливи коледни и новогодишни празници, много подаръци и разбира се коледна ваканция.
Това е предстоящото чудо в детския живот, което докосва сърцето, изпълва го с удивление и всички го чакат с нетърпение. Рождество Христово наближава и всичко се преобразява. Хората стават по-добри. Най- много се радват децата по всичките посоки на Земята. Във всеки дом елха зелена е вече украсена.
Днес децата украсиха прекрасна коледна елха и в училището ни, всички заедно– неизменния символ, останал от векове за тържествения ден. Ярко засветиха камбанки и звезди, свещи, гирлянди а на върха заблестя прекрасна звезда. Залата, в която празнувахме се оказа малка да побере всички родители, деца, гости, приятели и симпатизанти на Българско училище „Нов Живот“.
В този вълнуващ ден веселие, радост и уникалност на българския дух бликаха свише. Вълшебството бе днес в душите и смисъла на празничния ден, сърцата ни като камбана бият от радостта да гледаме децата ни как празнуват с песни, стихове и театрал. Да, Чудото е любовта, която задвижва детските сърца, невинни, искренни по детски, шумни и непокорни понякога, но умни, мъдри и щастливи. Припкаха красиви ангелчета, овчарчетата стояха замислени и благодарни, а мъдреците достолепно крепяха своите дарове и мъдро поглаждаха своите бради. И разбира се неизменните коледни подаръци!
Едва ли има по-прекрасна гледка от протегнатите детски ръчички към подаръците на празника. Така ние родители и учители показваме любовта си към децата, които обичаме и ценим, изразяваме недвусмислено своите чувства и подаряваме на себе си усещането да бъдем по-добри. Та нали това е и чудото на святото Рождество да направиш някого щастлив, да се усмихне и да се почувства специален и обичан.
На този светъл празник си припомняме тази велика истина Исус се роди, за да ни спаси и вдъхнови да се обичаме един друг със сърца изпълнени с много щедрост и благодат. Всички ние сме много ценни един за друг. Нека бъдем признателни и простителни, изпълнени с любов, мир и топлина. Нека се радваме на свободата и чудото на Рождество!
Светлината, надеждата, любовта и щедростта да останат със нас завинаги!
Весели Рождествени и Новогодишни празници !

Хриска Перфанова
за в. „България СЕГА“
http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/46190.html