АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ 8 ДЕКЕМВРИ

06 декември 2019

 

ПРИВЕТСТВИЕ НА И.Д. ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ДИМИТЪР ВЛАДИМИРОВ ДО БЪЛГАРСКИТЕ СТУДЕНТИ ПО СВЕТА ПО СЛУЧАЙ 8 ДЕКЕМВРИ
Скъпи млади приятели,
За мен е чест и удоволствие да ви приветствам от свое име и от името на Държавна агенция за българите в чужбина по случай празника на българските студенти - 8 декември.
Младите хора са надеждата на страната ни за устремно развитие и просперитет. Те най-лесно усещат пулса на времето. Те особено ценят времето.
Във вас ние виждаме хората, които са готови на упорит труд, млади хора знаещи и можещи, амбициозни, мотивирани, отговорни.
Реализацията в Родината е резултат от мотивиран избор.Тя е израз на светоусещане. В България можете да бъдете особено полезни на страната си – в процес на промени и реформи.
Благодарим ви, че зад граница създавате младежки сдружения, които популяризират българската духовност и култура.
От голямо значение е повече млади хора да се включват в кариерните форуми, свързани с реализациятана младия човек. Кариерните форуми са уникален модел за информация и общуване.
Разчитаме на това младежките сдружения да насърчават българските студенти в чужбина да участват в кариерните форуми, осъществявани в България и извън страната.
Желая ви незабравими студентски делници и празници, нови приятелства и срещи в академичните среди, които оставят следи.
С приятелски поздрав,
Димитър Владимиров
И.д.председател