КАЛЕЙДОСКОП

Маринов: Мастъра е легенда!

02 декември 2019

 

„Стефан Данаилов не е само учител, Мастер. Той е легенда и ще остане българска легенда. Беше удоволствие да го гледаш - той можеше да играе и красавецът, и грозникът, и интелектуалецът, и простакът“. Това сподели актьорът Димитър Маринов пред БНТ.
„Аз имам много особено отношение към него още от дете, защото той е представител на 5 генерации - не само актьори, зрители и поколения. Това е човекът, който беше идолът, българският Ален Делон. Ние в актьорската гилдия се шегуваме, че Господ на едни актьори дава красота и по-малко талант, на други - грозота и повече талант. Това според мен е единственият български актьор, на когото Господ е дал и двете, и то в повече. За да станеш Мастер, то не идва от това как те наричат, то е нещо, когато е заслужено“, каза още актьорът.
„ 88-а година, когато взимаше първия си клас, аз кандидатствах при него, стигнах до последния кръг и той ме скъса. Малко по-късно аз играех във Видинския театър и когато той гостува на Сатиричния в София с пиесата Декамерон, в която играех главна роля, на този спектакъл присъстваше той и нашата обща преподавателка, която ни подготви по актьорско майсторство. Когато свърши спектакълът, тя го попита защо ме е скъсал, той ме прегърна през рамо и каза: Защото няма на какво да го науча, аз искам да играя с него“, сподели Маринов.
Той допълни, че въпреки че са имали коренно противоположни разбирания за политика, това е бил единственият човек, който „не се е пребоядисал“, останал е верен на истината, на вярата си. „А за мен това е достойно за уважение“, допълни Маринов.

https://standartnews.com/balgariya-obshtestvo/marinov-mastra-e-legenda-407789.html