КАЛЕЙДОСКОП

Брекзит и избори(1). Виждания и политики…

26 ноември 2019

 

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще обещае серия от данъчни намаления за компаниите в речта си на конференцията на Конфедерацията на британската промишленост (КБП - CBI), предаде Франс прес, цитирана от БТА. Това се случва в разгара на предизборната кампания и по-малко от два месеца преди датата, предвидена за "Брекзит".
В речта, която трябва да произнесе по-късно днес, премиерът признава, че по-голямата част от ръководителите на големите компании "не са искали "Брекзит", но в момента основната им тревога е да се приключи с несигурността около един безкраен процес на излизане от ЕС.
Основният съперник на Борис Джонсън - лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин, чиято кампания се основава на много лява програма, разчита да представи пред членовете на работодателската организация на годишната конференция в Лондон помощи за финансиране на програми за обучение в областта на климата.
 
Лейбъристите обещават през първия им мандат програма за обучение на 320 000 "климатични чираци" в Англия, за да се борят срещу "сериозния недостиг на квалифицирана работна ръка във Великобритания", който ще продължи заради автоматизацията на редица професии и необходимостта от отговор на климатичните промени.
КБП призова вчера в навечерието на годишния си конгрес партиите, които са в предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори, да избегнат "още една провалена година заради политическия застой" след три години и половина криза около ".Брекзит"
https://clubz.bg/90665-djonsyn_obeshtava_%C2%A31_mlrd_danychni_oblekcheniq_na_biznesa
Заб. Заглавието е на инфопортала „Родина”.