ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Кубрат Пулев в Калифорния

21 ноември 2019

 

Българският боксьор записа нов успех на професионалния ринг, този път срещу Райдъл Букър
„Съперникът не бе лош, но аз съм на друго ниво”, изригна Кубрат Пулев пред медии. Току-що(ноември, 2019) българинът бе реализирал безапелационен успех срещу американеца Райдъл Букър.Срещата се проведе на стадион "Чукчанси парк" във Фресно в Калифорния.
Българският боксьор игра разумно и зряло. Успехът дойде след съдийско решение на тримата рефери - 99:91, 98:92, 98:92.
Българинът наистина бе сочен за безспорен фаворит и преди началото на срещата. Всеки друг резултат, освен победа за „Кобрата”, бихме приели, като българи, за много неприятна изненада.
Озовалият се за 12 години…в затвор за наркотици американец, някога сигурно е бил топ-боксьор. Някога. В професионалния спорт, обаче, трудно можеш да се завърнеш по-силен при толкова продължително отсъствие между въжетата.
След края на сблъсъка някои анализатори побързаха иронично да съжалят, че Пулев не е приключил с нокаут. Превъзходството на Пулев на ринга бе видимо. Внушително. Тотално.
Американският боксьор показа завидна психическа и морална устойчивост. Българинът на няколко пъти сполучливо пласира тежки удари. Американецът устоя на крака. Не рухна. Никога в кариерата не е бил нокаутиран.
Ясно е, че Букър не е Кличко, нито Джошуа. Не е и от класата на Дионтей Уайлдър. Излезеш ли, обаче, в тази свръх тежка категория от концентрация…всякакви изненади са възможни…
Кубрат Пулев е сред най-уважаваните тук български спортисти през 21 век. Родолюбивите настроения бликват не веднъж и дваж от негови изказвания. „Моите победи са победи за България”, каза още Кубрат след мача с Букър.
Рунд след рунд Кубрат доминираше на ринга. В нито един момент той не остави съмнение, че е по-класният боксьор.
„Респект към съперника. Бях доста по-добър. Показах на всички какво е световното ниво”, обобщи боксьорът след мача.
Следващият му съперник на ринга вероятно ще е или Джошуа, или Усик. Феноменалният Антъни Джошуа наистина поразвали с последния си мач с Руис имиджа. Определено обаче не е казал последната си дума в професионалния бокс. Колкото до Усик – мнозина анализатори виждат в него страховита… изгряваща звезда.
Естествено, има си процедура. И планирани предстоящи мачове на ринга в най-тежката категория. Предстои през декември реванш Антъни Джошуа – Анди Руис.
Мексиканецът, не само че не бе сочен за сериозен противник на живата легенда Антъни Джошуа, но изходът от сблъсъка им шокира специалистите. След изненадващата загуба с нокаут от Руис, през 2019, Антъни Джошуа има право на реванш.
Сложно е за вярване, че Антъни Джошуа ще допусне и втора загуба, и пак през 2019. И реално легендата ще слезе от сцената на професионалния бокс задълго.
Мачът Кличко – Джошуа, преди време, за мнозина анализатори беше мач на десетилетието. Сблъсък между две легенди, а не само звезди на световния бокс.
Колкото до Кубрат, то той заяви, че ще пътува за Саудитска Арабия през декември. Желае да наблюдава „на живо” реванша Руис – Джошуа.
Българският боксьор е убеден, че има сили да се пребори за колана на световен шампион - било срещу Джошуа, било срещу Руис.
Международната федерация по бокс изглежда се е произнесла, като за последно. Пулев вероятно ще срещне в следващия сблъсък на ринга победителя от този мач. И този сблъсък ще е за световната титла, като той трябва да се състои не по-късно от 21 май 2020.
Българинът е амбициран да постигне триумф. Спомнете си, след тежка загуба от Кличко, впрочем, единствена в кариерата му, към този момент, на ринга той каза: „Продължаваме напред”.
Пулев подобри през годините защитата. Направи промени в екипа си. Показва на ринга, че е в прекрасна кондиция в последните рундове. Срещите са заложени като 12-рундови…
Благороден, премерен, вдъхновен, родолюбец, Кубрат Пулев предизвиква много силни емоции сред българите по света. Навсякъде те го подкрепят бурно.
„Благодаря ви за подкрепата, и за вашата, и на българите, които бяха в залата”, бяха първите думи на Кубрат след победата над Букър. Той вече има в кариерата си 28 успеха в 29 изиграни мача на професионалния ринг.
Димитър Карарусинов
Дирекция „Български общности и информационна дейност”